CASCA DE PROTECTIE PENTRU POMPIERI

Aceasta casca a fost creata avand in vedere cerintele tot mai solicitante de pe teren ale pompierilor din intreaga lume. Aceast produs include toate imbunatatirile posibile – de ex reducerea incarcaturii mainilor pompierilor. Casca este produsa utilizand cele mai noi tehnologii si cele mai bune materiale. Asadar este mai usoara si protejeaza excelent prin performantele si caracteristicile structurale. Casca ofertata garanteaza cel mai inalt grad de siguranta in cele mai dificile conditii.

 

Casca Calisia Vulcan CV 102 este o casca de tip B care asigura protectie pentru urechile si fruntea pompierilor. Casca intruneste cerintele standardului EN 443:2008 asa cum este confirmat prin certificatul EC nr. EC / S/ 2187/2014 emis de CIOP-PIB ( Institutul central pentru Protectia Muncii si Institutul National de Cercetare 1437) si certificatul de aprobare  emis de CNBOP – PIB ( Centrul de cercetare si dezvolare pentru pompieri – Institutul National de Cercetare – 1438) . A obtinut de asemenea certificarea cf Directivei 96/98/EC (MED), certificat de echipament pompieri marini CW / MED / 252/2014 emis de Registrul Polon Naval – 1463.

 

CASCA OFERA SIGURANTA IN CONDITII EXTREME :

– Carcasa (calota) este rezistenta la impact, strapungere si compresie laterala

– protectie completa la temperaturi extrem de joase -30 ºC sau inalte, rezistenta la foc – testata la 1000 ºC

– rezistenta la metale topite

– ochelarii de protectie si viziera intrunesc conditiile specificate in EN 14458:2004, EN 171:2002 si EN 166:2001 privind rezistenta la temperaturi inalte, foc, chimicale si asigura protectie impotriva razelor infrarosii.

– elementele reflactare asigura o buna vizibilitate a pompierilor.

CASCA OFERA MAXIM DE CONFORT:

– vizorul poate fi coborat chiar si peste o masca de respiratie, poate fi utilizat fara aderanja personele ce poarta ochelari de vedere si poate fi rapid si usor inlocuita

– casca poate fi cu usurinta pusa pe cap datorita:

– sistemul de ajustare 51-65 cm al circumferintei – care poate fi ajustat chiar si cu casca pe cap.

– manerului suficient de mare pentru a fi utilizat chiar si cu manusi

– posibilitatea de reglare a unghiului de pozitionare si a inaltimii vizibilitatii.

– aparatoarea pentru gat – rezistenta la radiatii termice si la foc – produsa din materiale speciale care pot fi : textile rezistente la foc, piele, textil aluminizat.

– elemente de finisaj care sporesc confortul

 

Componenta casca :

  1. Componente de baza :

– calota (carcasa)

– viziera panoramica retractabila in interiorul castii (auriu)

– sistem de fixare si reglare a marimii, in functie de dimensiunile capului purtatorului

– sistemul de strangere sub barbie, cu chinga textila si ignifuga

– captusala interioara ajustabila

– aparatoare pentru gat  aluminizata detasabila , tip pelerina

 

  1. Componente suplimentare :

– ochelari de protectie retractabili in interiorul castii

– dispozitiv fixat pe casca , stanga – dreapta,  pt atasarea suportului lanternei (sau alte accesorii)

– suport pentru sistemul de iluminare – lanterna

– lanterna cu acumulatori si leduri

– cagula

– elemente de semnalizare ignifuge : retro reflective si florescente.

Greutatea castii (fara suportul cu lanterna, cagula) 1570 g cu ochelari

Materialele utilizate au fost testate conform conditiilor mentionate in EN 443: 2008. Materialele nu produc iritarea pielii si nu afecteaza sanatatea purtatorului. Materialele sunt rezistente la uzura,  nu se modifica sub influenta imbatranirii sau a conditiilor de intretinere / utilizare la care au fost supuse.

 

  1. Casca – este realizata din material compozit de fibra de sticla armat – (poliamida PA 6.6 ramforsata cu fibra de sticla). Culoare rosu sau alb – la cerere. Casca are certificare SOLAS – EC type – Examination Certificate – modul B – nr CW/MED/252/2014 si EC QUALITY SYSTEM CERTIFICATE – Modul D nr CW/MED 258/14

 

Casca are aplicat pe calota elemente de semnalizare , din materiale ignifuge retro-reflectiv si flourescent , rezistent la actiuni mecanice repetate si zgarieturi.

Forma castii – permite deflecarea stropilor saujetului de apa din zona capului si a gatului. Casca prezinta o proeminenta a calotei (creasta). Casca nu are muchii ascutite, asperitati, proeminente care in contact cu capul ce pot produce jena sau ranire in timpul utilizarii.

Casca permite utilizatorului sa auda in conditii normale.

Ajustarea castii se realizeaza prin sistem rapid, lateral si spate astfel incat sa poata fi usor centrata si reglata de utilizator – fara utilizarea uneltelor sau alte dispozitive.

 

  1. Viziera – din policarbonat . Viziera este acoperita cu un strat protector impotriva razelor infrarosii.

Forma vizierei este panoramica, fiind rabatabila spre interiorul castii, nu limiteaza in nici un fel perceptia utilizatorului asupra mediului inconjurator.

 

Ansamblul casca + viziera nu duce la constrangeri ale utilizatorului in misiunile acestuia. Acest ansamblu permite utilizarea fara dificultate a mastilor faciale (ale aparatelor de protectie a cailor respiratorii) , a mastilor de protectie contrac fumului, a mijloacelor de comunicatii radio / mobile.

 

  1. Sistemul de fixare si reglare – intre 51-65 cm , este din piele captusita cu spuma sau materiale ignifuge – NOMEX. Sistemul de strangere sub barbie este facut din banda latime 20 mm tratata ignifug – NOMEX.
  2. Captuseala interioara – material compozit bazat pe poliuretan, ignifug si antistatic
  3. Aparatoarea detasabila – material textil special aluminizat
  4. Suport rabatabil pentru sistemul de iluminare are atasat lanterna cu leduri
  5. Lanterna – tip Adalit L5R

 

Lanterna este certificata ATEX  EC – TYPE EXAMINATION CERTIFICATE nr. LOM 12ATEX2004

– alimentarea se realizeaza cu acumulatori reincarcabili 2500 mA

– putere lumioasa: 135 lumeni

– dimensiuni : 150 * 38 * 44 mm

– greutate :  125 gr cu bateri Li-Ion / 145 gr cu baterii RO3/AAA alcaline

– iluminare dispersata /de lucru si iluminare la distanta

– compartimentele sunt din materiale izolate fata de mediul exterior pentru prevenirea initierii unor gaze periculoase din atmosfera.

– materiale : rasina termoplastic de inalta rezistenta la impact, temperatiri extreme si coroziune. Rama fotoluminiscenta foarte vizibila.

 

  1. Cagula – din material ignifug , rezistent la caldura si flacara