Mansete de rotatie (simeringuri)

Mansetele de rotatie sunt etansari pentru echipamente rotative (etansarea lagarelor lubrifiate cu uleiuri), sunt fabricate din elastomeric, cu insertie metalica sau in carcasa metalica.

SC SUSZI SRL furnizeaza orice tip de mansete de rotatie, pentru orice aplicatie, fara limita de dimensiune, in forma intreaga sau taiat impreuna cu kit-ul de montaj.

De-a lungul timpului s-au adus multe imbunatatiri in proiectarea mansetelor de rotatie si a materialelor folosite pentru realizarea acestora. Una dintre cele mai importante este realizarea mansetelor de rotatie taiate ca alternative la cele intregi. Se recomanda in mod special pentru aplicatii unde bucsele si arborii trebuie demontati inainte ca o etansare intreaga sa poata fi montata. Costurile determinate de perioada de intrerupere si intretinere se pot dovedi prohibitive.

Principala deficient este o posibila diminuare a performantelor de etansare in cazul in care dinamica arborilor este severa. In multe aplicatii, un grad redus de scapari este acceptabil. In acest caz, imbinarea capetelor este o solutie ce poate fi luata in calcul.

Avantaje:

  • Performante optime de etansare – datorate undei tehnici simple si unice de imbinare, care asigura o integritate similara cu cea a unei etansari intregi.
  • Eficienta costului – acesta asigura o metoda rapida si usoara de instalare a mansetelor de rotatie; fara sarcinile costisitoare si de durata cerute de demontarea si reasamblarea unei instalatii pentru montarea unei mansete de rotatie intregi.
  • Intretinerea usoara – este realizata datorita tehnicii special de imbinare, rapida si curate, care nu se bazeaza pe cunostinte tehnice deosebite sau pe un echipament special.